Runkosarja
12.3.2016, 19:00
ISB
7 - 5
Blue Fox
Kannus, KitinVapari
Miehet II

Raportti

Voitolla yöhön!

Päivän ja samalla koko kauden viimeinen ottelu oli erittäin junioripitoista Blue Fox 2:sta vastaan. Molempien kohtalot olivat jo selvillä eli ottelussa ei ollut panoksena kuin kunnia ja maine. Ottelu käynnistyi selkeässä ISB:n hallinnassa ja avausmaali näki päivän valon ajassa 5.29 Joonas Olkkosen maalatessa ja Miika Haapaniemen tarjoillessa. ISB:n hallinnassa mennyt erä sai harmittavan lopun Blue foxin tasoittaessa vain 7 sekuntia ennen erän loppua.

Toinen erä olikin sitten maalijuhlaa Blue Foxin siirtyessä ensin 1-2 johtoon. Janne Haapamäki tasoitti ottelun Heikosen Rikun syötöstä ajassa 19.44. Tästä vain minuutti ja Haapaniemi iskee ISB:n 3-2 johtoon Nikkolan Heikin syötöstä, mutta Blue Fox tasoittaa vain puoliminuuttia myöhemmin 3-3. ISB miehistö lisää kuitenkin höökiä ja reilu minuuttiin isketään maalit Ålanderin Antin ja Haapaniemen toimesta. Näissä syöttäjinä toimivat Tero Lehtinen ja Jussi Mattila. Seuraava maali olikin varmasti päivän komein, kun Blue Foxin junnut juonivat veivimaalin allekirjoittaneen ohitse. Erän loppuun ISB karkaa kuitenkin 2 maalin karkumatkalle, kun ylivoima tuottaa tulosta Toivion maalatessa ja Lehtisen jälleen syöttäessä. Toinen erä päättyi siis lukemiin 6-4 meidän hyväksi.

Viimeiselle 15 minuutille lähdettiin voitto mielessä, mutta pientä painetta Blue Fox löi ISB miehistöön heidän kaventaessa heti erän alkuun tilanteeksi 6-5. Tasaisesti lähtenyt erä alkoi kääntyä ISB:lle vastustajan ottaessa 2 perättäistä jäähyä ja päästiin pyörittämään 5-3 vastaan ylivoimaa minuutin verran. Huono ylivoima ja hyvä alivoima koituivat ISB:een kohtaloksi eikä tästä saatu ratkaistua ottelua. Molemmilla oli paikat kääntää ottelu suuntaa tai toiseen, mutta muun muassa allekirjoittaneen pelastus maaliviivan päältä hyydyttivät Blue Foxin junnut ja lopulta ajassa 43.10 Timo Fält ratkaisi ottelun ISB:lle kapteeni Markku Neva-Keturin syötöstä. Loppu oli kosmetiikkaa ja päätös vihellyksen soidessa komeilivat taululla ISB:n voittolukemat 7-5.

Tehoille:Miika Haapaniemi 2+1, Tero Lehtinen 0+2, Joonas Olkkonen 1+0, Janne Haapamäki 1+0, Antti Ålander 1+0, Juha Toivio 1+0, Timo Fält 1+0, Riku Heikonen 0+1, Heikki Nikkola 0+1, Jussi Mattila 0+1, Markku Neva-Keturi 0+1.

3. divisioonapaikka säilyy jälleen ensi kaudelle eikä vielä ainakaan joukkueen nestorit pääse lopettamaan. Sarja oli ennätystasainen, kun sijat 3-7 mahtuvat vain 4 pisteen sisään, meidän sijoituksemme ollessa neljäs. 18 pistettä yhtä monesta ottelusta kertovat tasaisuudesta, mutta eniten päästettyjä maaleja sarjassa ei ole missään nimessä hyväksyttävää ainakaan itselleni. No tiedetään ainakin, että mitä parantaa ensi kaudelle. 😉 Kiitos kaikille kannattajille, yhteistyökumppaneille ja hengessä eläneillä kaudesta 2015-2016!

-#40Köysi-