Yleisöä: 112
Miehet edustus

Raportti

MIEHET VOITTOON SARJA-AVAUKSESSA

Vihdoin koitti päivä. Päivä, jolloin treenipelit oli poljettu puoliväkisin läpi ja cupin pelit hoidettu virkamiesmäisesti pois alta ilman jatkopaikkaa. Päivä, jolloin alettiin jakaa sarjapisteitä. Kaksi niitä oli jaossa ja yhtäkään niitä ei Kauhajoelle viemisiksi annettu, sillä lopputulos 9-2 (3-1 , 1-0 , 5-1) ei jättänyt jossitteluille sijaa.

Ottelu vanheni 42 sekuntia ja Arttu Rahkon ura 2.divarissa sellaisen viitisen sekuntia, kun pallo löytyi kakkoskentän vaparikuvion päätteeksi Kauhajoen päädyn maaliverkoista. Tämä ISB:n juniorituotannon, hieman ehkä hitaammin kypsynyt, hedelmä alkaa vihdoin tänä syksynä olla kypsä poimimaan tämän sarjan haltuunsa. Noin viiden minuutin kohdalla SBK tasoitti Juha-Matti Kiviluoman toimesta. Erän puolenvälin jälkeen meidän kaikkien Aki Vainio-Hynnilä vei ISB:n johtoon Jaakko Lehtolaisen syötöstä. Vielä viimeisellä minuutilla Mikko Ala-Huikku räppäsi pukukoppimaalin, syöttäjänä niin ikään ensimmäistä otteluaan 2.divarissa pelannut Eero Santaharju, joka hyödynsi uutta jalkasyötön sallivaa sääntöä.

Toisessa erässä ISB hallitsi ehkä hieman näennäisesti ja myös vierailijoilla oli useita hyviä pallollisia jaksoja. Ainoat tilastomerkinnät olivat kuitenkin ISB-merkkisiä, Jouni Lampisen jäähy sekä Ville Loukasmäen maali ajassa 39.50. Jälleen siis pukukoppiosuma.

Päätöserä lähti liikkeelle melko pikaisella Loukasmäen osumalla, joka syntyi selkärangasta lapsuuden pihapelien seurauksena. Täysivauhtinen juoksu maalin takana, pallo mikkegranlundmaisesti lavan päälle ja kiepautus tolpan vierestä reppuun. Vihdoin jopa kotiyleisö syttyi peliin! Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin samainen herra viimeisteli puhtaan hatun hyvästä sektorista. Seuraavassa vaihdossa oli Santaharjun vuoro ottaa pallo talteen. Komea kieputus keskisektorissa ohi pakin ja laadukas veto ohitti SBK:n parhaana palkitun maalivahti Mika Ollonqvistin.

ISB:n otteluennakosta ilmeisen sisuuntunut SBK:n Kiviluoma päätyi toistamiseen maalintekijäsarakkeeseen todellisella tahtomaalilla ajassa 56.43. Kuitti tuli kuitenkin seuraavassa vaihdossa, kun Kiviluoman kieputuksesta sisuuntunut tuore iskä Antti Kuusisto täräytti viivasta makoisan yläkulmapommin Miika Toivion tiputuksesta. Ottelun päätösnumerot syntyivät komean komean kuvion päätteeksi ja jälleen erän viimeisellä minuutilla. Veli-Matti Vasangon poikittaissyöttö löysi ISB:n parhaana palkitun Ville Loukasmäen, jonka poikittaissyöttö edelleen Jukka Mäenpään. Maltillinen sivullevienti ja peli oli paketissa.

Kausi pyörähti käyntiin ja lisää on odotettavissa heti ensi lauantaina uuden kotiottelun merkeissä, silloin vastassa sarjanousija Jeppis FBC Pietarseeresta. Ottelu alkaa klo 15.00.