Mailattomat
Ilmajoki, Ilmajoki-Halli
Miehet edustus

Raportti

ISB kohtasi lauantaina paikallisvastustaja Mailattomat Seinäjoelta. Ottelu päättyi vauhdikkaiden vaiheiden jälkeen kotijoukkue ISB:lle lukemin 7-4.

1. Erä

Ottelu alusta pitäen osoitti salibandyn lisäksi myös sählyn piirteitä. Raivokasta sapelien kalistelua, päästä päähän kirmaamista ja epäselviä vihellyksiä. Ottelu ei missään nimessä ollut helpoimmasta päästä tuomarien kannalta.

Avausmaalin loihti hyvällä laukauksella Ilmajoen kasvatti, Seinäjoen yöelämän johtava baarimestari Stouni Ania, kellossa 2.18. Pari minuuttia tästä ja oli kotijoukkueen aika särkeä kuparinen. Maalintekijänä toimi Antti Kuusisto, maalin pohjusti läpi illan mainiosti operoinut Mikko Ala-Huikku. Pian tämän jälkeen ISB:n ylivoima ja taas soi, nyt Juuso Haapamäki latasi suoraan Eero Rahnaston esityöstä ylähyllylle. Noin puolierää oli tahkottu, kun ISB:n ill Capitano, Ege Rahnasto rässäytti pallon verkkoon, Ala-Huikun vietyä kaksinkamppailun satanolla nimiinsä, tilanne siis 3-1. Erän lopulla MLT sai kohtuullisen kyseenalaisesta tilanteesta 2 minuutin yyveen. Ville Kakkori kirmasi kohti omaa vaihtoaitiota, kun samoja raiteita ISB:n aitiota kohti käyskenteli Huissin kurko Jouni Lampinen. Vahinkokolari, jonka seurauksena Kakkorin jalat muuttuivat spagetiksi ja mies teatraalisesti ulvoen kanveesiin. Tuomarit ostivat esityksen. Tätä seuranneen yyveen aikan MLT kavensi ottelun 3-2. Samoissa lukemissa painuttin breikille.

2.Erä

Toinen erä mentiin myös vauhdikkaasti. Kotijoukkeen maalilla Timo Paakkinen torjui eleettömästi kaiken kohti tulleen. Sen sijaan MLT:n maalilla Jani Syysmäki joutui antautumaan kahdesti. Ensimmäisen maalin teki jälleen Rahnasto, Huissin kurkon syötöstä. Jälkimmäisen maalin teki ylivoimalla Aki Vainio-Hynnillä jättilämärillään, maalin pohjusti Arttu Rahko.

3.Erä

Kolmas erä käynnistyi kotijoukkueen kannalta painajaismaisesti, kun MLT iski ensimmäisen minuutin aikana kavennuksen. Pari minuuttia tästä ja Rahnasto pamautti vastahyökkäyksen päätteeksi eron jälleen kolmeksi maaliksi. Syöttäjänä toimi taas Ala-Huikku. Seuraava maali syntyi taas Anian lavasta, tilanne 6-4 ja kaikki oli auki. Tämän jälkeen kotijoukkue oli pienessä pinteessä, mutta Paakkinen kesti ja puolustus kesti. Ottelin ratkaisun iski Eero Santaharju tyhjään nyyttiin. Kolmannen erän tilastokummajaisena mainittakoon maalivahtien torjunnat: Paakkinen 12, Syysmäki 0.

Peli oli kaiken kaikkiaan melko sekavaa sykkimistä, mutta tärkeä voitto ja 2 pistettä. Ensi viikonloppuna suuntaammekin Suomen Cupin reissulle Rovaniemelle!