Miehet edustus

Raportti

ISB NIUKKAAN VOITTOON VAASASSA

1.Erä (0-0)
Ensimmäinen 20 minuuttia päättyi ainakin ISB:n osalta harvinaiseen 0-0 –tulokseen, mutta tämä ei johtunut tiiviistä puolustamisesta, vaan käytännössä maalivahtien hyvistä torjunnoista ja hyökkääjien tunaroinnista. Varsinkin ISB:llä oli tekemistä peliin mukaan pääsemisessä ja vierasjoukkue jakoikin ahkerasti harhasyöttöjä, joista vastustaja pääsi iskemään vaarallisesti. Jukka Rahkon muutama huippupelastus, hyvä takakarvaus ja vastustajan huono viimeistely pelastivat ISB:n. Erän loppua kohden ISB:kin pääsi jo peliin mukaan, mutta palloa ei kumpikaan joukkue maaliin asti saanut. Siispä tauolle huilaamaan ja kuvioita juonimaan.

2.Erä (2-3)
Vaasan nuoret pojat ottivat aivan ensimmäisen erän loppuun jäähyn, joten ISB pääsee aloittamaan ylivoimalla, jonka se hyödyntääkin 20 sekuntia ennen jäähyn loppua. Pallo pelataan kulmasta takaisin viivaan, josta Rahnasto kanttaa maalille ja riparin lyö kolmannella yrityksellä sisään Kuusisto. Selvästi peliä parantanut vierasjoukkue luo tasaiseen tahtiin tilanteita ja seuraavan maalin iskee pitkän loukin ja sairastelun jäljiltä hyvään iskuun päässyt Kunkku eli Miika Toivio, syötön tarjoili Jouni Lampinen. Tulinen rannari suoraan syötöstä keskisektorista ei jättänyt maalivahdille mahdollisuutta. Kotijoukkue ei kumminkaan tästä masennu vaan kaventaa tilanteeksi 1-2, kun ISB sählää pallon kanssa ja Vaasan ykköstykki Pekka Seppäsen sijoittaa tarkasti pallon yläkulmaan. Seuraavan maalin tekee ISB vastahyökkäyksestä Eero Rahnaston maalatessa keskisektorista, syötön tarjoili Miika Toivio. Aivan erän
loppuun kotijoukkue kumminkin kaventaa kun ISB:n avauspeli takkuaa ja peli kääntyy nopeasti. Yksin maalille unohdettu Tomi Vuorinen ohjaa hienosti takakulmaan Seppäsen toimiessa syöttäjänä. Toiselle erätauolle siis lukemista 2-3.

3.Erä (2-2)
ISB tulee viimeiseen erään luottavaisena, peli oli parantunut ja tämä tuottaakin tulosta heti erän alussa, kun Rahnasto kantaa Lampisen syötöstä tilanteeksi 2-4. Tästä vain pari minuuttia niin Vaasa kaventaa taas. Pitkä vääntö usean pelaaja kesken kulmassa ja pallo vaasalaisille, Niko Karlström syöttää keskelle paraati paikalle, josta Markus Rintamäki viimeistelee tarkasti ranteella takakulmaan. Seuraavaksi nähdään ottelun voittomaali, joka on todella erikoinen. ISB:n pyöritys päättyy maalivahti Samu Mikkosen hyppysiin, joka yrittää avata nopealla heitolla vastahyökkäystä, mutta heittääkin jo poispäin juoksevaa Mikko Ala-Huikkua suoraan pohkeeseen. Vaasalaisen yhä protestoidessa käy pallon tyhjään maaliin siirtämässä Jouni Lampinen ja tilanne 3-5. Näissä lukemissa edetäänkin melkein erän loppuun, vaikka ISB:llä on lukuisia paikkoja tappaa peli. Kotijoukkue ottaa maalivahdin pois ja kaventaa loppunumeroiksi 4-5 Niko Karlströmin maalilla, johon syötön merkkautti Markus Rintamäki.