Runkosarja
24.1.2016, 15:00
ISB
9 - 10
SC Alajärvi
Ilmajoki, Ilmajoki-Halli
Miehet edustus

Raportti

Sunnuntai-iltapäivän ratoksi pelattiin 2. divisioonan salibandymittelö ISB – Alajärvi. Sarjan häntäpäässä majaileva Alajärvi tuli ennakkoluulottomalla asenteella haastamaan ISB:n Ilmajoen hornankattilaan ja nappasi ansaitun voiton maalein 9-10.
Erä 1: Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen komennossa. Reilu 5 minuuttia oli kellossa ja taululla komeili lukemat 3-0. Maalintekijöinä A. Rahko, Skuffe Kuusisto ja Mike Toivio. Seuraavasta maalista vastasi Alajärven Kristian Keisala, joka tirvaisi rannarin tarkasti verkon perukoille. ISB ei kauan tätä murehtinut vaan vajaa minuutti tästä pelimiesten ylikeisari Ege Rahnasto ujutti pallon ovelasti maaliin. Tilanne oli 4-1. ISB joukkue ei jaksanut paljon enää maalia edes tuuletella, joten momentum siirtyikin pirteästi pelanneelle Alajärvelle ja koppiin mentiin ihmettelemään erän tapahtumia 4-4 tilanteessa.

Erä 2: Toinen erä alkoi hieman tunnustellen ensimmäisen erän maalijuhlien jälkeen. Parasta tempoa ISBin joukkueesta piti Rahnaston kipparoima kakkoskenttä, mutta maalihanat aukaisi kuitenkin Alajärven Henri Jäntti. Erän puolessa välissä ISBin kultapoika Aki V-H kuitenkin lämäsi sydämensä kyllyydestä tasoituksen 5-5. Syötön tarjoili Mäksä Mäkelä. Muutama minuutti eteenpäin ja ISB iski jälleen. JM Kiviluoma purjehti keskeltä ja puttasi pallon maaliin. 6-5. Hetkeä myöhemmin Olli YK laitettiin jäähyboksiin miettimään tekosia. Mietinnät loppuivat kuitenkin ennen aikojaan, kun Pyyn Eetu lämäsi pallon alakulmaan ja tasoitti pelin. Olli kuitenkin sisuuntui tästä sen verran, että tälläsi erän loppulukemiksi 7-6, kohtuullisen jäätävällä pommilla yläflyygeliin.

Erä 3:
Kolmas erä lähti käyntiin samalla kaavalla kuin toinen. Paikkoja oli silloin tällöin molemmilla. Maalinteon aloitti kuitenkin jälleen Alajärvi, kun Pyy maalasi jälleen. Tästä hurmioituneena ei kestänyt kuin 8 sekuntia ja Vuorela iskee Alajärven jo johtoon. ISB ei kuitenkaan hätkähdä, vaan ajassa 49:16 ja 53:09 Aki VH ja Sjöbi Sjöblom iskevät vuorotellen toistensa passeista ISBin johtoon. Johtua kestikin jonkun aikaa ja ISBin pelaajien elämä hymyili. Mutta, ajassa 57:23 Vuorelan Ville luikertelee maalille ja iskee tasoituksen. 9-9. Jatkoajan jo häämöttäessä Alajärvi niittaa voittomaalin. Teemu Pukkinen tulee kulmasta keskelle ja kanttaa voimalla pallon ohi ISBin Paakkisen. Lopussa ISB yrittää vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ei pysty luomaan tällä kertaa riittävän laadukasta tonttia verkon heiluttamiseen. Näin pisteet Alajärven klopeille.

#18

Pöytäkirja

Jussi Niukkalan kuvat